Aesir este o companie daneză înfiinţată în anul 2007 de Thomas Møller Jensen şi Mathias Davidsson Rajani cu scopul de a crea telefoane mobile unice. Ultimul lor produs Æ + Y este un telefon mobil realizat în colaborare cu designerul Yves Béhar şi este capabil să funcţioneze o viaţă de om.

Unele lucruri, precum mobila sau bijuteriile sunt făcute să dureze mulţi ani, însă în prezent nu există niciun gadget care să aibă o durată de viaţă mai mare de zece ani. Telefoanele mobile sunt schimbate la câţiva ani sau mai devreme. Danezii propun un telefon care nu va trebui înlocuit niciodată, decât poate dacă utilizatorul se plictiseşte de el.

Terminalul este realizat din oţel, aur şi este decorat cu safire. Preţul unui terminal variază între 10.500 de dolari şi 60.000 de dolari, însă utilizatorii nu vor putea juca Angry Birds sau oricare alt joc pe el. Telefonul este limitat la a efecta apeluri şi la a trimite mesaje text.

“În Danemarca există o tradiţie în a realiza lucruri care să dureze. Aşadar, am creat acest telefon, care chiar asta este un simplu telefon”, a declarat Thomas Møller Jensen.

Jensen, al cărui gadget favorit este un pick-up vechi de 20 de ani, consideră că producătorii de electronice ar trebui să îşi schimbe modul de a gândi în ceea ce priveşte gadgeturile.  “M-am săturat să deschid ziarul şi să văd 200 de reclame la televizoare”, a mai spus acesta.

Sursa: guardian.co.uk.