Edwin Land este unul dintre cei mai cunoscuţi inventatori americani şi cel care a pus bazele companiei Polaroid. În timpul primului an de studiu la Universitatea Harvard, în 1926, el a dezvoltat un nou tip de polarizor aliniind şi încorporând cristale într-un plastic pe care l-a numit Polaroid. Mai târziu, împreună cu alţi oameni de ştiinta, a aplicat principiul polarizării filtrelor de lumină, aparatelor optice şi proceselor de imagine în mişcare. Deţinător al nu mai puţin de 535 de patente de invenţii, Edwin Land este probabil cel mai cunoscut pentru inventarea primei camere autodevelopante, făcând posibilă surprinderea imediată în fotografie a subiectului.

Edwin Land, asemeni lui Jobs, a renunţat la facultate, era obsedat de design şi era adeptul ideii că oamenii nu ştiu ce vor până nu văd acel lucru. Ce mai au cei doi în comun: Land şi Jobs îşi prezentau produsele cu mare fast în săli mari, ambii au creat obiecte râvnite de lux, şi atât Land, cât şi Jobs au fost forţaţi la un moment dat să plece din compania pe care ei au fondat-o.

Ce spunea Steve Jobs despre Edwin Land: “Omul acesta este o comoară naţională. Nu înţeleg de ce oamenii ca el nu sunt luaţi drept model. Copiii nu trebui să îşi dorească să fie astronauţi sau jucători de fotbal ci să fie asemeni lui.

Sursa: businessinsider