Dezvoltarea proiectului Macan se află pe ultima sută de metri. Inginerii de la Porsche au început testele pe șosea, iar vehiculul pare gata de a intra în producția de serie. Conform celor de la AutoExpress, nou SUV Porsche este foarte asemănător actualului Cayenne dar are dimensiuni reduse și un plafon mai alungit care îi conferă o alură sportivă.
Deși utilizează aceeași platformă cu modelul Q5 al brandului Audi, Porsche Macan este ceva mai lat și va avea sub capotă motoare mai eficiente decât fratele său. Vârful de gamă va beneficia de un propulsor V6 de 3 litri care dezvoltă 345 CP și de impresionanta transmisie PDK. Acest ansamblu, împreună cu un bun coeficient aerodinamic ar putea imprima modelului o accelerație greu de găsit la un alt SUV. AutoExpress notează că viitorul Macan va puitea ajunge de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 5 secunde. În afara acestui motor, inginerii mai au în plan amplasarea pe Macan a unoir motoare diesel precum și a unui hibrid.
Macan va fi produs în serie la uzina din Leipzig și va ajuta marca Porsche să atingă ținta de reducere a emisiilor de CO2 impusă de Comisia Europeană producătorilor auto. Prețul estimativ al variantei de bază ar trebui să fie în jurul a 40.000 de euro.