Dacă intenţionezi să-ţi cumperi un iPad, cel mai nou gadget de la Apple, însă în acelaşi timp te întrebi cât de rezistent este acesta, atunci trebuie să urmăreşti testul la care a fost supus dispozitivul de către editorii MacWorld. 

iPad, tableta de Internet a celor de la Apple, este, în prezent, subiectul preferat de discuţie, atât al internauţilor pasionaţi de tehnologie, cât şi al jurnaliştilor din IT&C.

Fanii care au intrat în posesia unui model şi jurnaliştii care au avut posibilitatea să testeze iPad deja au scris cronici în mare parte pozitive. Cei mai mulţi au scris ca bateria are o autonomie de peste 12 ore, calitatea imaginii este ireproşabilă, iar aplicaţiile merg foarte bine.

Cei de la revista MacWorld au supus însă iPad-ul la altfel de teste. Aceştia nu au testat caracteristicile software ale tabletei, ci pe cele hardware. Astfel Tim Moynihan, senior editor al revistei MacWorld a testat rezistenţa la cădere, scapând iPad-ul de câteva ori pe jos, rezistenţa la zgârieturi, cu un cui şi rezistenţa la lichide.

Rezultatul testului îl puteţi vedea mai jos: