‘Suntem în negocieri cu Fondul Monetar. Noi, tot timpul, am cuprins în scrisoarea cu Fondul şi cu Comisia Europeană ca atunci când avem o creştere economică sustenabilă să luăm în calcul şi creşteri de pensii şi salarii, o creştere modestă. Tot timpul am discutat lucrul acesta’, a declarat Gheorghe Ialomiţianu.

Ministrul Finanţelor a mai declarat că nu poate preciza la acest moment procentul de creştere pentru că ‘suntem în negocieri cu Fondul, suntem parteneri’.

Despre sursele de finanţare în baza cărora ar urmă să opereze preconizata creştere de pensii şi salarii, Ialomiţianu a declarat că acestea vor fi identificate în urma analizei pe care experţi ai FMI o derulează în această perioadă.

‘Cei de la Fond şi Comisia Europeană analizează prognoza de creştere economică, analizează şi veniturile, prognoza de creştere a veniturilor pentru 2012. Analizează şi întreaga procedură de atragere de fonduri europene şi investiţiile pe care le avem în buget. Sunt multe analize făcute de Fond. Noi suntem în negocieri şi cât suntem în negocieri nu putem să dăm o cifră’, a mai declarat ministrul de Finanţe.

Coaliţia de guvernare l-a mandatat pe premierul Emil Boc să negocieze cu delegaţia FMI o majorare de pensii şi salarii începând din luna aprilie, a declarat prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde, luni, înainte de şedinţa BPN al partidului.
SURSA: Agerpres