‘Noul acord cu FMI este o continuare a celui precedent, nu este nimic nou pentru mediul de afaceri, nu susţin nicio măsură de relansare a economiei, cei de la FMI supraveghează politica bugetară a Guvernului Ponta să nu înregistreze derapaje şi să menţină stabilitatea financiară. Românii nu au de câştigat din acest acord, ei au nevoie de măsuri de relansare a economiei’, a spus deputatul PDL, după întâlnirea membrilor Comisiei de buget de la Camera Deputaţilor cu reprezentanţii FMI, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene.

Ialomiţianu a adăugat că rectificarea bugetară pe care o are Guvernul în vedere şi care a primit aprobarea FMI poate fi caracterizată drept una de tăiere a cheltuielilor şi ‘de omorârea investiţiilor şi a consumului’.

‘Le-am spus foarte clar celor din organismele internaţionale că rectificarea va duce la omorârea consumului, la reducerea locurilor de muncă, iar mediul de afaceri va fi din ce în ce mai vitregit şi am propus măsuri fiscale cum ar fi reducerea cotei de la 16% la 12%, creşterea salariului de la 800 la 1.000 de lei, reducerea contribuţiilor sociale cu 5 puncte procentuale’, a încheiat democrat-liberalul. AGERPRES