Preşedintele Klaus Iohannis va participa marţi, începând cu ora 19:00, la o dezbatere cu jurnalişti, politologi şi analişti politici, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”. Contracandidata sa din turul doi, Viorica Dăncilă, nu a fost invitată, aşa că a decis, pe ultima sută de metri, să organizeze şi ea o dezbatere marţi seară.

„Candidatul PSD la Președinția României, Viorica Dăncilă, invită reprezentanții mass-media la un dialog deschis, astăzi, 19 noiembrie 2019, începând cu ora 18.00. Evenimentul este organizat la Palatul Parlamentului, “Sala Spiru Haret”, nivel P.

Accesul este liber pentru toți reprezentanții mass-media desemnați de către instituțiile pe care le reprezintă. Intrarea jurnaliştilor se face pe baza legitimației de presă și a actului de identitate la intrarea S2, începând cu ora 16.00”, precizează comunicatul Partidului Social Democrat.

Aşadar, Viorica Dăncilă a renunţat la ideea de a merge neinvitată la dezbaterea organizată de Iohannis, mai ales că acesta a subliniat clar că nu vrea o dezbatere cu şefa PSD, pentru că ea reprezintă un „partid nereformat”, care „a atacat românii în stradă” şi a permis „atacuri xenofobe de cea mai joasă speţă”.