Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a luat o decizie radicală în ceea ce priveşte echipa cu care va lucra în şi pentru Bucureşti. El anunţă înlocuirea lui Marius Coaje cu Edmond Niculuşcă în funcţia de director adjunct al Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic. Totodată, Nicuşor Dan a mai concediat-o de la această Administraţie şi pe Alina Tarcevschi, director executiv adjunct.

„Azi am decis schimbări în conducerea Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, subordonată Primăriei Capitalei. Pleacă din funcţii Marius Coaje, director adjunct, şi Alina Tarcevschi, director executiv adjunct.

De asemenea, în funcţia de director adjunct al acestei Administraţii îl voi numi pe Edmond Niculuşcă. El e fondatorul Asociaţiei ARCEN şi un om care s-a luptat mult în ultimii ani pentru salvarea patrimoniului istoric al Capitalei. E cel care a strâns fonduri pentru renovarea Şcolii Centrale şi a organizat trasee culturale pentru cei care voiau să descopere vechiul Bucureşti”, a scris Nicuşor Dan pe pagina sa de socializare.

„Mă duc în această administrație (…) pentru a putea mișca lucrurile, așa cum am făcut cu toate proiectele pe care le-am coordonat”

Edmond Niculuşcă, director al Asociaţiei Române pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate, a comentat şi el, tot pe Facebook, numirea în noua poziţie.

„După 12 ani de muncă pentru patrimoniul Bucureștiului, preiau una dintre cele mai arzătoare și delicate probleme ale orașului. Mă duc în această administrație alături de profesioniști și experți pe care îi aduc alături de mine pentru a putea mișca lucrurile, așa cum am făcut cu toate proiectele pe care le-am coordonat.

În primele luni e nevoie de o evaluare strictă a activității acestei Administrații și de un nou plan de management. Voi deschide AMCCRS către un dialog activ cu profesioniștii din domeniu, experți, ONG-uri, cetățeni și organizații internaționale.”

Edmond Niculuşcă anunţa în urmă cu fix două săptămâni, pe 18 noiembrie, că a fost numit consilier personal al primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan.

„Ultimii 12 ani i-am dedicat exclusiv luptei pentru patrimoniul Bucureştiului alături de o echipă extraordinară coagulată în jurul ARCEN şi a zeci de colaboratori, experţi şi profesionişti. Am hotărât să nu mai lupt de pe margine.

În această dimineaţă, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, m-a numit consilier personal pe probleme legate de consolidări, reducerea vulnerabilităţii seismice şi, implicit, pe probleme de patrimoniu. E nevoie de noi, de munca şi de soluţiile noastre pentru acest oraş. Mă voi dedica Bucureştiului pe care îl iubesc, cu toată priceperea şi responsabilitatea”, scria Niculuşcă pe Facebook.