Conform importatorului Hyundai Auto România designul noului sedan conferă o imagine puternică și încrezătoare, obținută prin coborârea plafonului și prin adăugarea unor linii pline de caracter, ce se întind de la pilonul A, de-a lungul capotei, până la bara din față. Grila hexagonală subliniază apartenența vehiculului la familia Hyundai. Farurile prelungile completează cu succes exteriorul elegant. Cei de la Hyundai susțin chiar că elementul de inspirație pentru noul Elantra a fost opera celebrului sculptor român Constantin Brâncuși „Pasărea în văzduh”.
„Hyundai Elantra este un model deja consacrat în industria auto. Ajuns la a cincea generație, a cucerit în numai câteva luni de la prezentarea sa pe continentul american numeroase titluri și premii internaționale, printre care se numără și clasarea în „Top 10 cars to look forward to in 2011” (clasament realizat de CarsDirect.com). Atuurile noului model contribuie la poziționarea extrem de atractivă în clasa compactă, acesta alăturându-se modelului Hyundai i30 hatchback și cross-wagon și definitivând astfel oferta Hyundai în segmentul C,’’ a declarat Dragoș Magdalina, directorul executiv al Hyundai Auto România.
Noul Elantra va fi disponibil cu un nou motor alimentat cu benzină, Gamma 1.6 litri MPI D-CVVT, cuplat la transmisii manuale și automate cu șase rapoarte. Având o greutate redusă, datorită structurii din aluminiu, motorul cu patru cilindri de 1.6 litri este echipat cu distribuție variabilă D-CVVT și oferă 132 CP la 6.300 rpm.
Hyundai Elantra are, în România, două variante de echipare: Elantra și Highway. Ambele versiuni dispun de motorizarea 1.6 litri MPI – 132 CP și de transmisie manuala în șase trepte. Dotarile standard Elantra includ: ABS, șase airbag-uri, ESP, închidere centralizată cu telecomandă, oglinzi exterioare acționate electric și incalzite, aer conditionat, volan și schimbător de viteze îmbrăcate în piete, radio/CD cu MP3, șase difuzoare și comenzi audio pe volan. Prețul cu TVA pentru varianta Elantra este de 14.450 euro, iar pentru versiunea Highway cilenții trebuie să plătească 15.690 euro.
Principalii condurenți ai Elantrei pe piața autohtonă sunt Skoda Octavia, Renault Fluence, Ford Focus și Volkswagen Jetta.