În locul acestor răcoritoare, liderul de la Caracas şi-a îndemnat concetăţenii să sprijine producătorii interni şi să bea numai Uvita, suc de struguri fabricat de compania de stat Corpozulia.

Hugo Chavez, un adept fervent al modului sănătos de viaţă, mai ales după ce a fost depistat cu cancer, şi-a exprimat speranţa că oamenii vor fi sensibili la îndemnul său şi vor renunţa la "slăbiciunile capitaliste".

Cu toate acestea, preşedintele venezuelean a declarat că nu intenţionează să interzică în niciun fel comercializarea Pepsi şi a Coca Cola pe teritoriul ţării.

În discursuri anterioare, liderul de la Caracas şi-a îndemnat concetăţenii să renunţe la alcool şi ţigări, însă apelurile sale la o viaţă sănătoasă nu îl împiedică să apară în reclame la sortimentele de vinuri autohtone, notează agenţia de presă americană. Se pare că preşedintele venezuelean consideră că vinul local, spre deosebire, de cel din import, nu îmbată, ironizează jurnaliştii americani.

În prezent, Venezuela importă cea mai mare parte a produselor alimentare. Este o situaţie care îl irită pe preşedintele Chavez, care promovează în mod constant politica sa privind "socialismul în secolul XXI" şi care prevede ca ţara să se bazeze în principal pe agricultura proprie.
Sursa: Agerpres