Seria HTC One integrează Android 4.0 (ICS) cu HTC Sense  4 – noua versiune a experienţei de utilizare marca HTC prin intermediul HTC ImageSense, cât și o nouă suită de funcţii pentru camera foto şi soluții de imagine care diferenţiază HTC One de alte telefoane. De asemenea, HTC Sense 4 include mai multe îmbunătăţiri ale calităţii audio,  simplificând astfel modul în care utilizatorii ascultă muzică pe telefon.
Prin intermediul ImageSense, HTC One concurează cu camerele digitale tradiţionale cu îmbunătăţiri pentru fiecare aspect al camerei, incluzând obiectivul, senzorul, software-ul şi integrarea unui HTC ImageChip unic. Toate aceste funcţii oferă cea mai rapidă capturare de imagine, imagini de cea mai bună calitate în condiţii nevaforabile şi interfaţa cea mai simplu de utilizat care permite accesul rapid pentru capturarea imaginilor statice, la videoclipuri simultane şi la butoanele de capturare a acestora. 
Capturare rapidă 
HTC One reduce semnificativ timpul de capturare a momentelor importante. În numai 0,7 secunde se poate face o fotografie şi cu ajutorul noului autofocus rapid de numai 0,2 secunde, se poate continua realizarea de fotografii în rafală prin simpla apăsare a butonului de declanşare.
HTC One aduce îmbunătăţiri semnificative în ceea ce priveşte calitatea imaginilor capturate, chiar şi în condiţii nefavorabile precum iluminare scăzută, lipsa acesteia sau cu iluminare puternică din spate. Obiectivul F/2.0 cu care sunt dotate HTC One X şi HTC One S oferă cea mai bună performanţă din clasa lor, capturând cu până la 40% mai multă lumină decât obiectivele f/2.4 disponibile pe telefoanele de top. De asemenea, HTC One beneficiază şi de funcția HDR, o tehnologie de top, pentru capturarea fotografiilor chiar şi atunci când există nivele variate de luminozitate. 
Prin intermediul  Video Pic se pot captura fotografii şi filma videoclipuri simultan. Totul în timp ce se filmeză HD. Acum, în timpul realizării videoclipurilor HD, tot ce trebuie făcut pentru a captura o imagine statică la o rezoluţie mare în timp ce videoclipul continuă să se filmeze, este să se apese butonul declanşator. De asemenea, se pot captura cadre foto dintr-un videoclip înregistrat anterior.
Dropbox integrat in HTC Sense
HTC One oferă o modalitate facilă pentru salvarea şi partajarea fotografiilor și a clipurilor video. HTC a integrat Dropbox în HTC Sense 4, oferindu-le utilizatorilor HTC One 25 GB de stocare gratuită Dropbox, timp de 2 ani. Acest spațiu este suficient pentru stocarea a 10.000 de fotografii de calitate superioară. Integrarea Dropbox se face prin intermediul HTC Sense 4, prin urmare este mai simplu să se editeze, salveze şi partajeze şi alte tipuri de fişiere şi documente.  
Partajarea fotografiilor şi nu numai – HTC One oferă o nouă modalitate de a partaja fotografiile şi videoclipurile. În momentul conectării accesoriului HTC Wireless Media Link HD la portul HDMI  al televizorului, se pot partaja cu prietenii, familia sau colegii cu uşurinţă fotografii, videoclipuri şi orice alte documente de pe telefon indiferent de marca televizorului, atata timp cât dispune de un port HDMI.
Sunet autentic
Prin HTC One, integrarea Beats by Dr. Dre Audio este activată în premieră pentru un sunet mai puternic și mai realist, indiferent dacă se ascultă muzica preferată, dacă se urmărește un clip video de pe YouTube. HTC One simplifică sincronizarea și redarea muzicii pe telefon datorită integrării aplicației HTC Sync Manager, care se instalează automat pe computer în momentul în care se stabilește conexiunea. Odată conectat, transferul melodiilor, al informațiilor despre artiști sau al playlist-urilor din colecția de muzică se realizează foarte ușor.

Bineînțeles, utilizatorii nu se limitează în a asculta doar muzica stocată pe telefon, ci apelează la serviciile de stream muzical sau la radio online. Astfel, HTC One permite personalizarea noului HTC Music Hub prin serviciile și aplicațiile de muzică preferate, de exemplu tehnologia Soundhound, creând astfel un centru unic din care se accesează toată muzica.
HTC One X
Telefonul HTC One X prezintă o carcasă unibody realizată cu măiestrie din policarbonat, astfel încât beneficiază de robustețea metalului, dar este extrem de ușor. Printr-o construcție simplă, carcasa unibody combină un finisaj unic lucios cu negrul mat. HTC One este extrem de rapid datorită NVIDIA Tegra 3 Mobile Processor, capabil să redea elemente complexe de grafică, sa ruleze mai rapid aplicațiile și să asigure o autonomie superioară. Telefonul include un procesor quad-core Super 4-PLUS-1 de 1,5 GHz, dotat cu un al cincilea miez Battery Saver Core și un GPU de înaltă performanță 12-Core NVIDIA. HTC One X  vine cu un ecran de 4,7 inch și rezoluție HD 720p construit din Corning Gorilla Glass. HTC One X va fi disponibil pentru piețele 4G LTE și cu procesor LTE dual-core Qualcomm Snapdragon S4 de până la 1,5 GHz.
HTC One S
HTC One S  este destinat utilizatorilor care își doresc un smartphone de top într-un format mai compact. Acesta este propulsat de un procesor dual-core Qualcomm Snapdragon S4 de 1,5 GHz. De asemenea, include un ecran de 4,3 inch, protejat de Corning Gorilla Glass. HTC One S pune în valoare carcasa unibody de metal printr-o siluetă de numai 7,9 mm, cea mai subțire dintre toate modelele HTC lansate până acum. HTC One S va fi disponibil în două versiuni de finisaj care duc mai departe ștafeta inovației mobile. Prima este finisarea neagră ultra-mată Ceramic Metal, obținută printr-un procedeu de oxidare microarc, folosit până acum în producția sateliților. Acesta transformă suprafața carcasei unibody într-o structură cristalină, de patru ori mai rezistentă decât aluminiumul anodizat, ceea ce îi permite telefonului HTC One S să își păstreze aspectul deosebit de-a lungul timpului. Cea de-a doua variantă de finisaj disponibilă pentru One S duce anodizarea la un nou nivel, printr-un procedeu brevetat, care creează un gradient de la deschis la închis, oferind astfel o notă distinctă și sofisticată carcasei.
HTC One V
Urmând designul clasic și premiat al modelului HTC Legend, HTC One V oferă tuturor utilizatorilor un telefon cu design premium, livrând astfel o experiență de top care include sunet autentic și o cameră foto desăvârșită. Telefonul vine cu carcasă unibody simplă, atât de cunoscută, din aluminiu, emanând calitate și măiestrie în construcție.
Seria HTC One va fi livrată începând cu luna aprilie, urmând să fie disponibilă la nivel global din aprilie 2012, prin peste 165 de operatori și distribuitori din întreaga lume.
HTC One X – va fi disponibil în România prin Vodafone
HTC One S – va fi disponibil în România prin Orange, Vodafone și Cosmote
HTC One V – va fi disponibil în România prin Vodafone.