Producătorul taiwanez de smartphone HTC a anunţat marţi că SUA nu va mai fi principala sa piaţă în acest an, adăugând că nu va reveni la zilele în care 50% din vânzările sale erau realizate pe piaţa din SUA, transmite Reuters.

"În ultimele două trimestre o parte din cota noastră de piaţă în SUA a fost ocupată de iPhone 4S’, a declarat directorul general al HTC, Peter Chou. Însă Peter Chou s-a declarat încrezător că declinul cotei de piaţă în SUA va fi compensat de creşteri pe pieţele din Asia şi Europa. ‘Suntem foarte optimişti cu privire la perspectivele pentru piaţa din Asia iar Europa ar urma să înregistreze o creştere în continuare. În acest fel, în acest an vom avea o creştere mai echilibrată pe mai multe pieţe", a apreciat Peter Chou.

Anterior HTC a anunţat scăderea cu 70% a profitului său net în primul trimestru, în condiţiile în care iPhone 4S, ultimul smartphone al Apple, a fost lansat pe piaţă în luna octombrie a anului trecut.

HTC a început să producă telefoane mobile sub propria marcă în 2006 iar în 2010 a devenit cel mai mare producător de smartphones care utilizează sistemul de operare Android din SUA cu o cotă de piaţă de 11,8%. La începutul acestui an însă HTC a pierdut poziţia sa de top în SUA în favoarea rivalului sud-coreean Samsung.

Potrivit firmei de cercetare Gartner, în trimestrul patru 2011 Apple şi Samsung controlau aproximativ jumătate din piaţa mondială de smartphone. Apple deţinea o cotă de piaţă de 23,8%, Samsung urma cu o cotă de 22,6% iar cota de piaţă a HTC se situa la 7,2%.
Sursa: Agerpres