Grupul britanic concurează pentru această achiziţie cu cea mai mare bancă din Rusia, Sberbank, şi cu Qatar National Bank SAQ, cel mai mare grup bancar după active din Qatar.

Pentru HSBC, eventuala achiziţie a diviziei din Turcia a grupului financiar Dexia, o tranzacţie evaluată la aproximativ 6 miliarde de dolari, va permite expansiunea afacerilor într-o economie europeană cu cel mai rapid ritm de creştere. HSBC a intrat pe piaţa din Turcia în urmă cu peste 20 de ani şi are aici peste 300 de sucursale. DenizBank avea la 30 iunie active de 21 miliarde de dolari şi 540 de sucursale în Turcia.

La bursa din Istanbul acţiunile Denizbank au crescut miercuri cu 6,3% iar în ultima lună acţiunile au urcat cu 55%, investitorii anticipând posibila încheiere a unei tranzacţii, din cauza problemelor cu care se confruntă Dexia.

În prima jumătate a anului economia Turciei a înregistrat o creştere de 10,2% iar investitorii din întreaga lume sunt interesaţi să investească în acestă ţară, pe fondul încetinirii creşterii economiei mondiale.

Un alt potenţial licitator pentru DenizBank ar putea fi banca italiană Intesa Sanpaolo, susţin bancherii.
Sursa: Agerpres