Doar tastatura verde strălucitoare te face să remarci faptul că laptopul HP Pavilion Gaming de 15,6 inci nu este doar un computer normal de dimensiuni medii. Mai există câteva orificii de ventilare destul de mari în spate, dar în caz contrar șasiul este destul de uniform și complet negru, cu excepția unei ușoare nuanțe verzi a siglei HP de pe capac. În plus, HP poate schimba tastele verzi cu unele albe și atunci laptopul nu va ieși deloc în evidență. Cel puțin nu până nu începi să te joci pe el.

HP Pavilion Gaming 15 vine cu GPU-uri NVIDIA, de la GeForce GTX 1050 până la GeForce GTX 1660 Ti, alături de procesor Intel Core i7-9750H. Combinația este suficient de puternică pentru a face față tuturor jocurilor triple-A moderne.

HP a echipat acest laptop cu un SSD Samsung PM981 de 256 GB, care rămâne una dintre cele mai rapide unități PCIe NVMe de pe piață.

HP Pavilion Gaming 15 are, așa cum sugerează și numele său, un ecran de 15,6 inci. Panoul IPS funcționează nativ la 1920×1080 și are o rată de reîmprospătare de 144 Hz. În comparație cu alte laptopuri, ecranul poate fi extrem de luminos. HP Pavilion Gaming 15 este utilizabil în aer liber, dar numai atunci când lumina directă a soarelui nu strălucește direct pe el. Afișajul mat difuzează frumos reflexiile, dar nu poate deveni suficient de luminos pentru a depăși luminozitatea soarelui, făcându-l să pară spălat și greu de citit. Pe scurt, îți recomandăm să folosești dispozitivul la umbră, acolo unde este posibil.

HP setează ventilatoarele să fie „mereu pornite” în BIOS, ventilatoarele rotindu-se la 29,3 dB (A) în mod implicit chiar și la ralanti. Ventilatoarele vor rămâne silențioase dacă dezactivezi această opțiune. Totuși, în ciuda faptului că ventilatoarele rămân mereu pornite în mod implicit, acestea rulează relativ silențios sub sarcină mare.

În plus, HP Pavilion Gaming 15 gestionează bine și temperaturile de suprafață, o singură zonă de suport pentru palmă depășind 30 ° C chiar și în timpul testelor de stres. Restul carcasei se încinge în timp ce joci jocuri, dar nu îngrijorător.

HP Pavilion Gaming 15 are o selecție bună de porturi, cu patru porturi USB 3.2, inclusiv unul Type-C Gen 2, care acceptă și DisplayPort cu un adaptor adecvat. Există, de asemenea, un port HDMI 2.0, o mufă combinată de 3,5 mm pentru căști și microfon și un port Gigabit Ethernet.

HP Pavilion Gaming 15 cine cu o tastatură cu șase rânduri, inclusiv cu o tastatură numerică, unul din cele mai mari avantaje ale acestui laptop. Tastele primare măsoară 15 x 15 mm și se disting ușor una de cealaltă datorită culorii verde strălucitor.

În concluzie, HP Pavilion Gaming 15 este un laptop accesibil, oarecum ieftin pentru un laptop gaming, util atât pentru jocuri și crearea de conținut, cât și pentru munca de birou sau școală.

(P)