Acesta este situat la peste 2.000 de metri altitudine, în inima munţilor Făgăraş. Cu denumirea internaţională ''Hotel of Ice'',este un proiect inedit ce atrage în fiecare iarnă mii de turişti din România şi din întreaga lume, fiind construit integral din zăpadă şi din blocuri de gheaţă extrase din cel mai mare lac glaciar al Munţilor Făgăraş, sculptate manual de meseriaşi locali pricepuţi. 

Aceştia folosesc blocuri de gheaţă ce ajung la dimensiuni de 70 de centimetri, cântărind aproape 70 de kilograme şi lucrează la temperaturi sub zero grade. Montează sute de astfel de blocuri de gheaţă şi le fixează cu apă şi zăpadă pentru ca hotelul să fie trainic şi reuşesc să îl înalţe în mai puţin de o lună, chiar dacă rezistă o perioadă scurtă din an, numai trei luni de zile. 

Hotelul are mobilier din gheaţă, paturi din gheaţă acoperite cu piei de animale, saltele moi şi lenjerii de pat călduroase, saci de dormit. De asemenea deţine un bar de zi unde clienţii sunt serviţi în pahare de gheaţă, precum şi un restaurant cu mese şi scaune, bineînţeles tot din gheaţă. Lumina este asigurată cu lămpi fluorescente. 

În fiecare an proiectul abordează o nouă temă transpusă şi adusă la viaţă de artiştii gheţii care reuşesc să transforme Hotelul de Gheaţă într-un unicat. Tema din acest an este muzica, abordată prin designul camerelor. Astfel, cele 14 camere şi 6 iglu-uri sunt decorate cu statui din gheaţă ale unor artişti vedete ale muzicii româneşti şi internaţionale. Corina Chiriac, Holograf, Manfred-Michael Seiler (Dragonul), Freddie Mercury şi membrii trupei Queen, Elvis Presley, Michael Jackson, Prince, ABBA, Madonna, Peter Maffay, BZN şi The Rolling Stones sunt artiştii cărora li s-a dedicat câte o cameră în Hotelul de Gheaţă în această iarnă, la Bâlea Lac. Accesul la Complexul de la Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina. (Sursa: Agerpres)