Braşov, 26 mai /Agerpres/ – Inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului (CRPC) Braşov au găsit, luni, în urma unui control, la un hotel de cinci stele din centrul Braşovului, produse alimentare expirate şi alterate, dar şi gândaci în bucătăria hotelului.

Şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, Sorin Susanu, a declarat, pentru AGERPRES, că toate neregulile au fost găsite în bucătăria hotelului Aro Palace, care riscă să fie declasificat.

'Lucrurile stau mult mai rău decât ar trebui să stea în bucătăria unui hotel de cinci stele. Produse alimentare şi materie primă expirate, unele din 20 mai, la altele nu era trecută data expirării. De asemenea, condimente expirate din anul 2012, pâine mucegăită, produse care în mod normal trebuiau refrigerate, dar au fost îngheţate pentru a nu se şti perioada în care acestea au expirat, bere şi sucuri expirate de două şi de şase luni, iar un gândac se plimba nestingherit pe masa de lucru în momentul controlului. Este inadmisibil aşa ceva', a spus Claudiu Susanu.

El a mai spus că amenda poate ajunge până la 50.000 de lei şi chiar suspendarea activităţii în blocul alimentar până vor fi rezolvate toate problemele.

Sursa citată a adăugat că şi de la Centrul SPA al hotelului au fost prelevate probe din apa de la piscină pentru că există indicii că nu este în regulă modalitatea şi durata la care se schimbă apa.

Controalele vor continua şi în hotel pentru că în aripa veche a acestuia, clasificată la trei stele, mocheta este ruptă, există igrasie, grupurile sanitare nu sunt în perfectă stare.

'Dacă lucrurile nu vor fi remediate, putem ajunge de declasificarea hotelului, pentru că este păcat să ne prezentăm în faţa turiştilor cu un hotel cu o clasificare superioară calităţii serviciilor oferite. Deocamdată nu am dat nicio amendă şi nu am dispus nicio altă măsură pentru că trebuie să-mi prezinte în zilele următoare o serie de documente şi apoi vom hotărî', a precizat şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Braşov.

În replică, reprezentantul companiei Aro Palace, Gabriel Florescu, a declarat, pentru AGERPRES, că activitatea bucătăriei este monitorizată în permanenţă de structurile interne dar sunt monitorizaţi şi de alte instituţii ale statului ca Direcţia Sanitar Veterinară (DSV) sau Direcţia de Sănătate Publică Braşov (DSP).

'Aceste instituţii nu au sesizat până acum aspecte grave cu privire la activitatea hotelului şi vin destul de des în control. Aşteptăm rezultatele analizelor pentru probele prelevate şi apoi vom lua şi noi propriile măsuri', a spus Gabriel Florescu.

 
Sursa: Agerpres