Posesorii de hoteluri din Bulgaria intenţionează să-şi înfiinţeze propria bancă pentru a scăpa de dobânzile mari în perioada crizei economice, a anunţat preşedintele Asociaţiei Proprietarilor de Hoteluri şi Restaurante din Bulgaria, Blagoy Ragin, citat de Novinite.

Hotelierii care nu-şi vor transfera creditele la noua bancă nu vor supravieţui crizei, consideră Ragin, iar ideea a fost susţinută de peste 100 de proprietari de hoteluri din staţiunile bulgăreşti.

25.000 de euro, contribuţia fiecăruia la capitalul noii bănci

Toţi posesorii de unităţi de cazare care doresc să se alăture noii instituţii financiare vor trebui să contribuie cu câte 50.000 de leva (circa 25.000 de euro), astfel încât, beneficiind de aportul a 200 din cei 1.000 de membri ai organizaţiei, banca să ajungă la capitalizarea minimă de zece milioane de leva (aproximativ cinci milioane de euro), a spus Ragin.

Noua bancă urmează să achiziţioneze împrumuturi neperformante şi să acorde noi credite cu dobândă mai mică cu două puncte procentuale decât cea practicată de băncile comerciale.

SURSA:Mediafax