Immofinanz a plătit în prima parte a acestui an 390 mil. euro pentru achiziţia a 29,14% din S Immo, tranzacție la nivel internațional.

Consiliul Concurenţei din România a autorizat preluarea firmelor Societatea Dezvoltare Comercial Sudului (SDCS) SRL, Victoriei Business Plazza SRL, Dual Construct Invest SRL, Roter Investiţii Imobiliare SRL şi CII Central Investments Imobiliare SRL.

Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea nu pune problema unei afectări semnificative a concurenţei, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe pieţele relevante sau pe segmente ale acestora.

Dezvoltatorul S Immo este controlat de RPR Privatstiftung – o firmă a investitorului Ronny Pecik, şi de Vienna Insurance Group. Immofinanz a cumpărat acţiuni S Immo de la RPR şi SIGNA Group. Achiziţia a fost finanţată din capitalul propriu al Immofinanz şi prin credite bancare, se arată într-un comunicat al companiei de la acea dată.

S Immo deţine în România mallul Sun Plaza, recent renovat, care a implicat o investiţie de peste 200 mil. euro, hotelul Novotel şi are în construcţie un turn de birouri pe bulevardul Uranus din Capitală, în care investeşte 75 mil. euro. La rândul său, Immofinanz are în România 67 de proprietăţi evaluate la 822,8 mil. euro. Anul trecut, compania a încasat din chirii aproape 50 mil. euro. În urma acestei tranzacții, Immofinanz va avea cinci malluri în România, la egalitate cu Iulian Dascălu, și va trece pe locul trei în topul proprietarilor de centre comerciale cu cele mai mari încasări, întrecând Băneasa Investments, care rulează anual peste 50 mil. euro cu mallul său Băneasa Shopping City.

CITIȚI ȘI Proprietarii mallurilor din România au depăşit la încasări jumătate de miliard de euro

Decizia a venit la scurt timp după ce Immofinanz a anunțat că suspendă discuţiile de fuziune cu rivalul său CA Immo şi că ia în considerare vânzarea pachetului de acţiuni deţinut la această companie. Decizia a fost surprinzătoare în contextul în care, la finalul anului trecut, Immofinanz a reușit să își vândă toate mallurile din Moscova, o precondiție a fuziunii cu CA Immo.


Te-ar putea interesa și: