'Comisia Europeană va trebuie să lucreze la ridicarea nivelului lor', a mai spus Hollande, care a vorbit despre situaţia din Ucraina la sfârşitul unei reuniuni la Palatul Elysee a liderilor social-democraţi din mai multe ţări europene.

'Există incontestabil o agravare a situaţiei (din Ucraina): prezenţa materialelor provenite din Rusia, prezenţa soldaţilor sunt probabile, în orice caz a separatiştilor armaţi şi ajutaţi de către Rusia', a declarat preşedintele francez.

În opinia sa, 'în faţa acestei amplificări a tensiunilor, trebuie luate noi decizii', iar 'Europa trebuie să acţioneze'. 'Nu avem timp de pierdut', a insistat Hollande, evocând riscul ca acest conflict să devină 'un adevărat război'.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a atras atenţia sâmbătă asupra unui 'punct fără întoarcere' în conflictul ucrainean, exprimându-şi speranţa că liderii europeni 'sunt pregătiţi pentru a lua noi măsuri' împotriva Rusiei.

Pe de altă parte, premierul finlandez Alexander Stubb a declarat tot sâmbătă că liderii din Uniunea Europeană nu vor lua o decizie privind noi sancţiuni împotriva Rusiei în legătură cu criza din Ucraina la summitul UE de la Bruxelles

'Este clar că vom discuta noi sancţiuni, în contextul în care situaţia s-a schimbat în ultimele câteva zile, însă nu vom lua o decizie astăzi privind noi sancţiuni', a declarat Stubb într-un interviu pentru postul public de radio YLE.

AGERPRES