Cea mai mare companie de constructii din Germania, Hochtief, a anuntat ca are „un mare interes” in privinta aeroportului Gatwick din Londra, al doilea ca marime din Marea Britanie. Un purtator de cuvant al companiei germane a precizat insa ca nu a fost stabilita o data sau circumstantele in care Hochtief va interveni efectiv pentru cumpararea aeroportului care momentan apartine British Airport Authority (BAA).

Mai mult, Hochtief a anuntat ca este „atenta” la intreaga retea de aeroporturi ce apartin BAA. „Suntem atenti la toate aeroporturile BAA daca acestea vor fi disponibile”, a mai spus purtatorul de cuvant.

Hochtief si-a manifestat de mai mult timp intentia de a-si diversifica portofoliul de operatiuni, inclusiv in domeniul aviatiei civile, iar la momentul actual discuta preluarea unor pachete de actiuni in cadrul aeroporturilor din Riga, St. Petersburg si Praga.

Comisia de concurenta din Marea Britanie este de parere ca British Airport Authority (BAA) detine o pozitie ce contravine legilor anti concurentiale si i-a propus acesteia sa vanda trei din cele sapte aeroporturi pe care le detine. Potrivit Comisiei de Concurenta, doua dintre cele trei aeroporturi ce ar trebui vandute sunt din Londra (Heathrow si Gatwick), iar cel de-al treilea, situat in Scotia ar putea fi Edinburgh sau Glasgow.

„Exista probleme concurentiale serioase, pentru ca sapte aeroporturi britanice apartin companiei BAA”, a declarat Christopher Clarke, un oficial al Comisiei de Concurenta din Marea Britanie. „Credem ca mai multi proprietari vor fi mai activi decat BAA in ceea ce priveste exploatarea oportunitatilor actuale si vor oferi servicii mai bune atat pentru pasageri cat si pentru operatorii de transport aerian”, a adaugat Clarke.

Sursa: DW