Acest demers de atragere de investiții a fost condus de compania Ginko Ventures, cu sediul la Geneva, prin intermediul Alpha Ginko Ltd., cu participaţii din partea DMJ Asia Investment Opportunity Limited şi a Wonderful Stars Pte. Ltd., o subsidiară FIH Mobile Ltd.

Prin această rundă de finanţări, valoarea curentă de piață a HMD Global a ajuns să depășească 1 miliard USD, ceea ce poziționează compania pe un loc privilegiat, fiind considerată un unicorn în segment. HMD Global va efectua investiţii strategice în extinderea operațiunilor sale de afaceri, aflate în creștere rapidă. În anul 2018, firma intenţionează să îşi extindă agresiv portofoliul de smartphone-uri Nokia, vizând dublarea afacerii prin extinderea distribuției în piețele strategice și continuând, totodată, să furnizeze inovație acolo unde consumatorii o cer și o consideră importantă.

Lansată oficial la data de 1 decembrie 2016, compania a livrat, în primul an de activitate, peste 70 de milioane de telefoane sub marca Nokia, și-a extins operaţiunile de vânzări în peste 80 de ţări şi a activat livrarea de telefoane în 170 de ţări. Astăzi, telefoanele Nokia sunt vândute în peste 250.000 de locaţii comerciale în întreaga lume şi peste 600 de parteneri comerciali direcţi sunt dedicaţi participării la scrierea următorului capitol al istoriei Nokia la nivel global. În anul financiar 2017, HMD Global a obţinut venituri totale de 1,8 miliarde euro (2,13 miliarde USD), înregistrând o pierdere operațională de 65 milioane euro (77 milioane USD).

Dând dovadă de o pasiune incredibilă, de angajament și entuziasm pentru noul portofoliu de produse, fanii au răspuns în mod copleşitor la noua gamă Nokia de smartphone-uri bazate pe Android. HMD este hotărâtă să câștige inimile următoarei generații de consumatori. Două treimi dintre consumatorii care cumpără azi un telefon Nokia au sub 35 de ani. Patru din cinci consumatori recomandă un smartphone Nokia prietenilor şi familiei. Din ianuarie 2017, peste 150 de milioane de vizite au fost înregistrate pe site-ul Nokia.com/phones.