Rezultatele financiare înregistrate la sfârşitul lui 2009 de hotelul din Sibiu indică o creştere cu 30% faţă de anul precedent, când cifra de afaceri a depăşit 3 milioane de euro. Acest lucru s-a datorat „intrării în lanţul Hilton în luna iulie şi diversificării surselor de venituri prin deschiderea centrului The Spa şi a celui de-al patrulea restaurant al hotelului, Cămara Boierului, cu specific românesc”, a spus Dana Modrescu, Marketing Manager Hilton Sibiu.

Gradul de ocupare al hotelului Hilton Sibiu, în ultimele 6 luni, a fost de 52%, dar pentru 2010 reprezentanţii companiei estimează o creştere de până la 65%.

„Vom continua eforturile de optimizare a business-ului şi sperăm ca în 2010 să depăşim venituri de aproximtiv 4 milioane de euro. Ne concentrăm în egală măsură pe segmentele de business şi leisure”, a mai spus Modrescu.

Hilton Sibiu are în prezent 128 de angajaţi, o echipă care a fost pregatită şi evaluată de către specialiştii Hilton Hotel Corporation timp de şase luni de zile, la începutul anului 2009.

Hilton Sibiu este brandul care se leagă direct de numele omului de afaceri sibian Nicolae Minea. Hotelul, aflat în apropierea Muzeului Civilizaţiei Populare Tradiţionale Astra din Sibiu, se află în locul unui fost han, Palace Dumbrava, pe care Nicolae Minea l-a achiziţionat în 1995 şi l-a transformat într-unul din cele mai luxoase complexuri hoteliere din România: Palace Resort & Spa. Schimbările prin care a trecut hotelul de-a lungul anilor au presupus investiţii de peste 25 de milioane de euro în amenajarea celor 115 camere, a facilităţilor de spa şi sănătate, a piscinei interioare, a sălilor de conferinţe şi a celor patru restaurante.