"În urmă cu 93 de ani, statul român a fost înfiinţat pe baza principiilor democratice ale libertăţii şi egalităţii, valori pe care le împărtăşim şi care se află în centrul relaţiei noastre. Astăzi, contăm pe România ca pe un puternic aliat în contextul în care, împreună, depunem eforturi pentru sprijinirea stabilităţii şi prosperităţii în Afganistan, a integrării euroatlantice a vecinilor din Balcani ai ţării dumneavoastră şi a securităţii globale prin intermediul cooperării în aplicarea legii‘, se menţionează în comunicatul citat de Agerpres.

În plus, şefa diplomaţiei americane subliniază că "semnarea parteneriatului strategic din acest an şi a acordurilor din domeniul apărării antirachetă marchează un nou capitol în relaţia noastră durabilă şi aşteptăm cu nerăbdare să identificăm noi căi de colaborare".

‘În contextul în care serbaţi această zi specială împreună cu familia, prietenii şi cei dragi, să ştiţi că SUA sunt alături de voi în calitate de partener şi prieten. Felicitări şi cele mai bune urări pentru un an de pace şi prosperitate’, se mai menţionează în comunicatul semnat de Hillary Clinton.