În plus, HP a anunţat că va renunţa la tableta TouchPad, pe care a lansat-o luna trecută, şi la linia de smartphone webOS, pe care a dobândit-o anul trecut odată cu preluarea Palm. De asemenea, HP a mai anunţat că a convenit preluarea producătorului britanic de software Autonomy Corp pentru 11,7 miliarde de dolari.

Vânzările de PC-uri pentru consumatorii individuali au scăzut timp de mai multe trimestre în condiţiile în care tabletele de genul iPad au afectat cererea pentru netbook şi mini-notebook. Această tendinţă a afectat în mod deosebit HP, care este lider mondial de piaţa PC-urilor, vânzările sale înregistrând o scădere de 17% în perioada mai-iulie 2011.

‘Efectul tabletelor este real. Consumatorii îşi modifică modul în care utilizează PC-urile’, a declarat directorul general de la HP, Leo Apotheker, într-o conferinţă.

În pofida dificultăţilor recente, HP vinde în continuare mai multe PC-uri decât orice alt producător, livrând 14,9 milioane unităţi în ultimul trimestru şi controlând 17,5% din piaţa globală. Pentru locul al doilea se luptă Dell şi Lenovo, fiecare cu o cotă de piaţă de peste 12% şi livrări de peste 10 milioane unităţi în ultimul trimestru.
SURSA: Agerpres