Producatorul olandez de bere Heineken a anuntat o majorare de 35% a profitului in prima jumatate a anului in curs pe fondul scaderii costurilor de productie si a achizitionarii a jumatate din compania Scottish & Newcastle.

Astfel, profitul companiei in priele sase luni ale anului a fost de 407 milioane de euro, fata de 302 milioane de euro in perioada similara a anului trecut. Veniturile Heineken au crescut, de asemenea, cu 17%, pana la 6,41 miliarde de euro.

Producatorul de bere numarul patru din lume in ceea ce priveste volumul a anuntat ca profitul operational a crescut cu 7 procente, pana la 925 milioane de euro.

Heineken si-a castigat prima pozitie pe piata de profil din Marea Britanie si ce-a de-a doua pozitie pe pietele din Portugalia, Finlanda si Belgia, datorita achizitionarii participatie in cadrul Scottish & Newcastle.

Producatorul de bere Scottish & Newcastle a fost cumparat de catre Carlsberg si Heineken pentru 15,3 miliarde de dolari. Carlsberg si Heineken au impartit costurile acestei operatiuni 54-46%.

Sursa: Market Watch