Reuven Havar, country managerul filialei din Romania a dezvoltatorului israelian AFI Europe, care are in dezvoltare zece proiecte pe piata interna a afirmat ca pana la urma bancile vor trebui sa acorde finantari chiar si in aceste conditii de piata. „Băncile vor trebui să acorde finanţări, doar trăiesc din asta. De aici fac profit, platesc salarii si asa mai departe”, spune acesta.

In prezent, AFI Europe negociaza contractarea unor credite de circa 150 de milioane de euro, pentru dezvoltarea unui centru comercial de la Arad, dar si pentru refinantarea achizitiei unui teren in Bucuresti. „Vrem circa 100 de milioane de euro pentru constructia centrului comercial de la Arad. De asemenea, negociem un credit de 50 de milioane de euro pentru refinantarea achizitiei terenului din Bucurestii Noi, unde vom dezvolta proiectele AFI Golden Palace si AFI Golden City”, completeaza Havar, care a precizat ca  sumele sunt momentan doar estimari.

In ceea ce priveste centrul comercial Cotroceni Park, din Bucuresti, pentru a-i spori atractivitatea, compania intentioneaza sa deschida in cadrul complexului care va include pe langa mall si cateva imobile de birouri si un hotel de cinci stele, pentru care nu a fost inca selectat operatorul, acesta putand fi o alta divizia a AFI, AFI Hotels, care detine deja patru hoteluri in Romania sau oricare altul, dupa cum afirma Havar.

Compania a investit pana in prezent peste 250 de milioane de euro pentru achizitia de terenuri in Romania si derularea proiectelor.