Așa arată cu studiu realizat de o agenţie de turism online. Astfel, românii care vor călători în străinătate pentru sărbătorile de iarnă au planificat vacanţe de până la 17 zile. Pentru călătoriile din vacanţa de Crăciun, românii au început planificările din timp, finalizând rezervările în medie cu 109 zile în avans, cu un record de 237 zile în avans pentru rezervarea unei călătorii în Dubai, în această perioadă a anului, reiese din același studiu, citat de Agerpres.

Principalele alegeri în ceea ce priveşte destinaţiile includ atât capitale europene preferate tradiţional, cât şi destinaţii exotice, topul cinci al locurilor alese pentru petrecerea acestor sărbători fiind Barcelona, Bologna, Bruxelles, Dubai şi Havana. De asemenea, vacanţele durează mai mult decât perioadele petrecute în mod normal în străinătate, media fiind de 9 zile. Cea mai lungă vacanţă rezervată de un român în această perioadă este de 17 zile, în Havana, iar cea mai scurtă este de trei zile, în Praga.

Românii cheltuie în medie pentru zborurile lor din această perioadă 310,62 euro, cea mai mare sumă fiind pentru o călătorie în Havana, pentru care s-au achitat 1.315,16 euro, iar cel mai puţin a costat o călătorie de 13 zile la Bruxelles, respectiv 57,35 euro, conform studiului citat de Agerpres. Turiştii români şi-au rezervat călătoriile de iarnă folosind în principal instante de tip desktop (80%), dispozitivele mobile fiind folosite pentru 13,3% din totalul rezervărilor, iar aplicaţia iOS pentru 6,7%.

Călătorii care vin în România de Crăciun au planificat o vacanţă de 10 zile în medie, cu familia. În România sunt aşteptaţi să sosească vizitatori din toată Europa, conform analizei tripsta.ro, principalele rezervări venind din Amsterdam, Bruxelles, Londra, Praga şi Frankfurt, însă şi din Tel Aviv. Călătorii au, în medie, 37 de ani şi vin în principal pe aeroporturile din Bucureşti, dar şi din Cluj-Napoca. Ei şi-au rezervat călătoriile folosind în principal instante de tip desktop (88,9%), urmate de dispozitive mobile (11,1%).

Vizitatorii care sosesc în România de Crăciun au rezervat călătoriile în medie cu 77 zile în avans, plănuind să petreacă în medie 10 zile pe teritoriul românesc. Cea mai mare durată a vacanţei este a călătorilor care vin din Tel Aviv în Bucureşti, care au planificat o şedere de 16 zile, în timp ce cea mai scurtă vacanţă este de 6 zile şi aparţine unor turişti care vin din Praga la Bucureşti.

Suma medie cheltuită pentru de cei care călătoresc către Romania în această vacanţă este de 245,18 euro. Cea mai mare sumă ajunge la 446,86 euro, fiind cheltuită pentru un zbor dus-întors de la Amsterdam la Bucureşti, iar cea mai ieftină rezervare, în valoare de 109,21 euro, a fost pentru un zbor dus-întors de la Istanbul la Cluj-Napoca.

Te-ar putea interesa și: