„AVEM NEVOIE DE HARTĂ ÎN TIMP REAL A ÎMBOLNĂVIRILOR SARS-CoV-2 LA NIVELUL BUCUREȘTIULUI!

În curând perioada de autoizolare se va încheia. S-a gândit cineva că ar trebui să avem la dispoziție, pe un site guvernamental, actualizată în timp real, o hartă a morbidității COVID-19, astfel încât să știm să ne protejăm singuri?”, scrie dr. Adina Alberts pe Facebook.

O testare în masă la nivelul Bucureștiului

„O să spuneți că oricum nu ne ajută prea mult pentru că oricum nu s-a făcut o testare în masă la nivelul Bucureștiului și, prin urmare, nu se cunoaște nimic în acest sens. Da, așa este! Dar avem totuși o variantă de a estima o situație per ansamblu la nivelul Capitalei. Și vă rog să mă credeți că nu invetez eu roată acum…

Ar trebui să procedăm astfel:

1. Împărțirea Bucureștiului, pe sectoare, cartiere, regiuni, străzi.

2. Alegerea unor eșantioane reprezentative din populația Capitalei și testarea acestora, folosind diagnosticarea rapidă. Fie se deplasează echipe de voluntari pentru efectuarea acestor testări, fie se trimit testele prin curierat, iar datele se recoltează prin telemedicină. Se poate alege doar un singur membru al unei familii, astfel încât la același număr de teste disponibile eșantionul să fie mai mare, deci mai reprezentativ.

3. Introducerea acestor rezultate într-o bază de date cu ajutorul căreia să știm toți care sunt zonele pe care am dori să le evităm în următoarea perioada.

4. Efectuarea unor astfel de studii de morbiditate demografică, săptămânal.

Ce părere aveți?”, a conchis aceasta.