Revista „Capital” organizează în colaborare cu grupul de presă Master Communications International, editorul revistei „Finanțe și Afaceri” și al site-ului infopinia.ro, masa rotundă „Economia la răscruce”. Evenimentul va avea loc la World Trade Center București în data de 19 martie. Cum te poți înscrie la conferință poți afla aici.

 

Incomod 101% este o emisiune transmisa on-line de către Evenimentului Zilei.

În interviul acordat jurnalistului Dan Andronic, Hardy Schloer a atacat mai multe puncte sensibile, printre care sistemul de plăți alternative, cum este cazul bitcoin.

Hardy Schloer : Aceste criptomonede sunt peste tot, dar nu vor supravietui, sunt ca drojdie, ca o colonie de micro-organisme care se hranesc cu propriile  reziduuri. Ele sunt un simptom, nu o solutie. Nu sunt o soluție, dar reprezintă simptomele a ceva care nu funcționează. Rezultatul următoarei prăbușiri, care va fi de departe mai puternică decât cea din 2007 și va necesita ajustări mult mai importante, va fi că vom avea o singură monedă și aceea va fi virtuală. Va fi o monedă care va permine urmărirea fiecărui ban, fiecărei unități monetare …

Dan Andronic: Cum se întâmplă acum în Norvegia unde nu mai folosesc bani fizici…

Hardy Schloer: Exact. Vom putea urmări fiecare unitate monetară printr-un cod IP. Vom elimina complet infracțiunile financiare, vom elimina evaziunea fiscală, vom elimina toate aceste lucruri. Vom știi unde se va afla fiecare unitate monetară pe această planetă. Vom ajunge acolo. Aceasta este o dezvoltare implicită a tehnologiei. Lucrurile vor fi făcute pentru că pot fi făcute. Evident, ne mergem către o lume cu mai mult control, nu cu mai puțin”