Începând de luni, metroul din București ar putea să funcționeze numai dimineața, ca urmare a faptului că Metrorex are facturi neachitate în valoare de 132 de milioane de lei către firma care asigură servicii de mentenanță.

Astfel, Alstom amenință cu suspendarea serviciilor de mentenanță la metrou din cauza datoriile pe care le-a acumulat, vechi de aproape un an. În acest context, șeful Alstom România, Gabriel Stanciu, a declarat că metroul va avea un program de circulaţie redus, pentru că serviciile de mentenanță vor fi asigurate doar dimineața, până la stingerea datoriilor.

”Avem facturi în întârziere la plată de 132 de milioane de lei. O parte sunt din octombrie 2018”, a declarat șeful Alstom România, citat de economica.net.

Gabriel Stancu a mai explicat și că, din cursul zilei de luni, se va asigura o treime din serviciul public de transport cu metroul, astfel aducându-se în prim-plan programul redus, adică circulația strict din prima parte a zilei.

De menționat că încheierea contractului de mentenanță cu Alstom s-a realizat în 2004 și are o valoare totală de 240 de milioane de euro. Actualul contract pentru serviciile de mentenanță la Metrorex expiră pe data de 31 decembrie 2019, iar Metrorex nu a lansat până acum licitația pentru un alt contract.

Deocamdată, nimeni nu a venit cu vreo soluție, iar cetățenii Capitalei sunt singurii care au de suferit din plin. Reprezentanții Metrorex nu au oferit până la această oră o reacție, arată sursa citată.