Simona Halep a fost criticată dur pentru o decizie pe care a luat-o după Turneul Campioanelor. Mihai Rusu, fost candidat la alegerile pentru șefia Federației Române de Tenis, nu este de acord cu decizia campioanei de la Wimbledon de a nu se pregăti în Australia pentru primele turnee din noul sezon ce va începe în 2020.

”Dacă nu va renunța să fie șefa echipei ei, nu va fi bine. Deja a făcut o greșeală, renunțând să se antreneze în Australia, unde este cald, pentru o pregătire în sală, în România”, a declarat Mihai Rusu.

Românca a anunţat, într-o conferinţă de presă, că nu va face pregătirea în Australia, pentru că îi vine greu să stea acolo atât de mult.

”Cu siguranță nu voi face pregătirea în Australia. Este foarte greu pentru mine să stau acolo atât de mult. Australia nu este o opțiune”, a precizat sportiva, potrivit Digisport.

Primul turneu din sezonul 2020 pentru Simona Halep va fi cel de la Adelaide, oraşul natal al antrenorului Darren Cahill. Adelaide International, o competiţie combinată ATP şi WTA, va înlocui turneul Sydney International, care a fost retras din calendar pentru a se face loc viitoarei Cupe ATP, rezervată echipelor masculine. Aceasta va fi întrecerea premergătoare turneului de Grand Slam Australian Open.