Halep a câștigat finala Wimbledon 2019 scor 6-2, 6-2 și câștigă al doilea ei titlu de grand  și primul  la Rolland Garros.

Simona Halep s-a aflat pentru prima dată în finala de la Wimbledon, finală pe care a jucat-o tocmai împotriva Serenei Williams, cea mai bună jucătoare de mai bine de un deceniu.

Sportiva din România a dominat clar ambele seturi al partidei.

Wimbledon 2019 Live: Simona Halep – Serena Williams. Performanță uluitoare pentru Halep

Update: Setul doi s-a derulat la fel ca primul set, Halep câștigând cu 6-2, 6-2.

Set 1:

Game-ul 5 al primului set i-a revenit Serenei Williams. Halep a continuat însă jocul tactic excelent și, chiar dacă a fost la un pas să-și cedeze serviciul în fața americancei, a reușit in extremis să închidă game-ul 6.

Cele două tenismene s-au mai întâlnit de 11 ori în carieră. Serena William are 9 victorii și Simona Halep doar două.

Prima victorie a româncei în fața lui Williams a avut loc în 2014, în grupele de la Singapore, unde i-a administrat americancei un neiertător 6-0, 6-2. Cele două s-au întâlnit din nou în finală, acolo unde a fost rândul Serenei să o învingă pe Halep fără drept de apel, scor 6-3, 6-0.

Halep a mai câștigat împotriva lui Williams și în 2015, în semifinalele de la Indian Wells, însă este vorba de o victorie la masa verde, Serena retrăgându-se înainte de partidă din cauza unei probleme medicale.