Declaraţia survine la scurt timp după ce Wall Street Journal a scris că şeful Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) şi-ar fi exprimat, în special în cadrul unor reuniuni private la Casa Albă, îngrijorarea în privinţa unui eventual atac împotriva reţelei electrice a ţării, într-un an sau doi, conform Agerpres.

Anonymus l-a acuzat marţi pe diferite conturi pe Twitter pe şeful NSA că are "o retorică alarmistă" şi că aplică tactica "ţapului ispăşitor".

Gruparea a lansat de asemenea un atac prin mesaje spam împotriva paginii de Facebook a Wall Street Journal, cerându-le jurnaliştilor ziarului să publice comentarii pentru a denunţa aceste acuzaţii.
În ianuarie, Anonymus – un grup de hackeri diseminaţi în întreaga lume – a scos din funcţiune, timp de mai multe ore, site-urile FBI şi Departamentului american de Justiţie, ca represalii faţă de închiderea de către SUA a site-ului de descărcări Megaupload.
La sfârşitul lui 2010, Anonymus a atacat, de asemenea, paginile de internet ale Amazon, Visa, MasterCard şi PayPal pentru a denunţa deciziile acestora de a nu mai colabora cu site-ul Wikileaks.