Potrivit premierului, elevii care nu au acces la cursurile online vor primi tablete achiziționate din Fondul de rezervă al Guvernului.

„Am luat câteva decizii, pe care trebuie să vi le comunic și trebuie puse în practică.

Am luat decizia de a utiliza resursele financiare din Fondul de rezervă al Guvernului pentru susținerea achiziției de tablete pentru elevii care nu au acces la cursurile online, din cauza faptului că nu dețin calculatoare sau tablete” a spus premierul la începutul ședinței de Guvern.

Ajutor pentru distribuirea măștilor

Totodată, premierul Orban a anunțat că Guvernul va suporta cheltuielile necesare pentru distribuirea măștilor la persoanele mai vulnerabile.

„Tot din Fondul de rezervă al Guvernului am luat decizia de a susține cheltuielile necesare pentru distribuirea de măști pentru persoanele care sunt vulnerabile, se află sub incidența prevederilor legii privind venitul minim garantat – aici la doamna ministru, prin AJPIS-uri, va trebui să definim cu strictețe în conformitate cu prevederile legale categoriile de persoane, urmând să pregătim actul normativ pentru ședința următoare”, a adăugat premierul.