Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a precizat că Executivul a adoptat o Hotărâre prin care a alocat 244.000 de lei pentru cele patru județe, cele mai afectate de viscol în această perioadă.
”Propunem acordarea unui ajutor pentru judeţele Brăila – 70.000 de lei, Buzău – 35.500 de lei, Călăraşi – 52.000 de lei şi Vrancea – 86.500 de lei. Sunt judeţe afectate de căderile de zăpadă şi acest ajutor constă în motorină, pate de ficat, conserve de carne de porc şi apă minerală”, a spus ministrul de Interne la finalul şedinţei Executivului.
El a menţionat că distribuirea ajutorului umanitar cade în sarcina instituţiilor prefectului din cele patru judeţe, iar cheltuielile pentru transportul produselor se suportă de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.
”Este un prim sprijin pe care îl acordă Guvernul României sinistraţilor, urmând ca în perioada următoare să analizăm posibilităţile financiare pentru toate localităţile care au fost afectate de viscol”, a precizat Berca.