Coincidența ca Valentin Dragnea să-și fi golit ferma chiar înainte să fie atins de pesta porcină îi șochează pe crescătorii de porci, scrie libertatea.ro

Când publicul nu cunoștea proporțiile epidemiei care venea, ferma băiatului lui Dragnea a pariat pe extinderea pestei africane, a valorificat porcii și a câștigat.

13.585 de porci avea Romcip Salcia în iulie 2017, din datele oficiale ale ANSVSA, aflate în posesia Libertății. Pe 31 iulie 2017 în România este anunțat, la Satu-Mare, primul focar de pestă africană, boală mortală pentru suine. Urmează un an ciudat. Guvernul nu doar că nu face ‘controale frecvente’, așa cum singur se obliga într-o analiză de risc, ci anulează inspecțiile sanitare din primăvara lui 2018.

Epidemia izbucnește brutal în sudul țării la începutul lui iunie 2018. Guvernul știa că va veni. Ferma din Teleorman s-a descurcat mult mai bine. Nu a mai cumpărat porci, ci a vândut, a tăiat și a procesat ce avea deja în propria fermă, ca și cum Valentin Dragnea știa ce vine. Astăzi, când molima se întinde spre Teleorman, la Salcia au rămas sub 3.000 de porci.

SURSA: LIBERTATEA