'Ca un pas următor, pe lângă Codul silvic, vom relua în discuţie Statutul personalului silvic. O vom face împreună cu sindicatele din domeniu, aşa cum este firesc să se întâmple, cu ce lucruri putem să venim în sprijinul celor care lucrează în domeniu, dar şi cu ce putem să înăsprim, ca sancţionare, eventual cu suspendarea dreptului de a practica în momentul în care pe raza de care se ocupă apar foarte multe cioate descoperite. Deci se vor aspri şi sancţiunile, dar vrem să venim şi cu nişte drepturi', a afirmat Doina Pană.

Ministrul delegat a menţionat că au existat voci în cadrul discuţiilor din Parlament de la comisii privind Codul silvic care propuneau să apară înăspriri pentru responsabilii silvici în 'curtea' cărora s-au întâmplat tăieri ilegale sau înainte să se pronunţe justiţia.

'Noi am considerat că nu e locul potrivit în Codul silvic, deoarece Codul silvic trebuie să fie un fel de Biblie pentru exploatarea durabilă a pădurii şi locul acestor discuţii trebuie să fie în Statutul personalului silvic. Aşa că vom discuta, separat de Codul Silvic, Statutul personalului silvic', a subliniat ministrul.

La întâlnirea pe care a avut-o luni cu conducerea locală a Romsilva, cu şefii ITRSV Bihor şi cu pădurari, ministrul Doina Pană, alături de prefectul Claudiu Pop, a spus că va propune, la sancţiuni, chiar confiscarea mijlocului auto de transport a lemnelor, dar a promis şi că va găsi, pentru bugetul de anul viitor, o soluţie pentru a-i recompensa pe cei care au făcut eforturi în asigurarea serviciului.

AGERPRES