Rectificarea bugetară propusă de ministrul Finanțelor și Guvernul PSD-ALDE drept pozitivă este de fapt una negativă afirmă senatorul liberal Florin Cîțu. Acesta consideră că banii sunt mutați dintr-o parte în alta, simultan cu tăierile cheltuielilor cu salariile și impunerea de măsuri fiscale suplimentare.

„Situaţia este mult mai gravă pentru că trebuie să pornim de la imaginea de asamblu. Ministerul Finanţelor Publice şi Guvernul PSD-ALDE propun o rectificare bugetară pozitivă. Total fals! Pentru că excuţia bugetară de până acum, primele 6 luni de zile, arată clar că veniturile la bugetul sunt sub cele programate, sunt cam 93-94% din ce e programat. În aceste condiţii este clar că rectificarea bugetară va fi una negativă. Adică trebuia să taie cheltuieli mult mai mult decât o fac.

Ceea ce fac ei acum este o scamatorie şi zilele viitoare voi prezenta. E adevărat, taie de la unele ministere şi banii care se duc către baroni, în special cei PSD, sunt doar pe hârtie că nici acei bani nu există.

Nu există bani la buget nici pentru pensii, nici pentru baroni, dar este un exerciţiu pe care îl face domnul Teodorovici şi încearcă să mai tragă de timp o perioadă şi veţi vedea că situaţia se înrăutăţeşte de la o lună la alta”, a afirmat Florin Cîţu la B1TV.

Ministerul Finanţelor Publice a făcut public, marţi, proiectul rectificării bugetare pe care urmează să o adopte Guvernul. Conform acestuia, vor fi tăiate sume importante de la 11 ministere şi va fi suplimentat cu 1,5 miliarde de lei bugetul pentru PNDL.