La şedinţa lunară cu responsabilii cu relaţia cu Legislativul în ministere, Iliescu a atras atenţia că o serie de proiecte de lege care reprezintă priorităţi legislative ale Guvernului au termen de finalizare în martie sau aprilie. “Mai multe proiecte de lege, care reprezintă priorităţi legislative ale Guvernului, au termen de finalizare în lunile martie sau aprilie”, a spus Valentin Iliescu, potrivit unui comunicat de presă al DRP.

Printre aceste proiecte, aflate în dezbatere parlamentară, Valentin Iliescu a menţionat proiectul de lege pentru punerea în aplicare a Codului de Procedură Civilă, proiectul de lege privind statutul personalului de specialitate din cadrul instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, proiectul de lege pentru punerea în aplicare a Codului Penal şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii penale, proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii notarilor publici şi a activităţii notariale.

Şeful DRP le-a solicitat reprezentanţilor Executivului să participe, în continuare, cât mai activ la susţinerea proiectelor de lege în comisii şi în plenul Camerei Deputaţilor şi al Senatului, cu o atenţie deosebită şi pentru celelalte proiecte care, potrivit Programului legislativ al Guvernului, au termene de finalizare apropiate. “Guvernul a întocmit un Program legislativ şi o listă de priorităţi legislative, cu termene clare, care trebuie respectate. Aceasta depinde, în mare măsură, de modul responsabil şi profesionist în care reprezentanţii Guvernului înţeleg să îşi susţină proiectele”, a mai spus Valentin Iliescu.