Ministrul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Vasile Blaga, le solicită primarilor să vândă locuinţele construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), spunând că banii se vor întoarce la administraţiile locale, cu aceeaşi destinaţie.

Ministrul Vasile Blaga a spus, joi, la Sfântu Gheorghe, că are o rugăminte către toţi primarii din ţară, respectiv să vândă locuinţele ANL pentru tineri, menţionând că banii se vor întoarce în oraşe cu aceeaşi destinaţie, respectiv locuinţe ANL.

Ministrul a afirmat că nu îi poate obliga pe primari să vândă locuinţele, deoarece primăriile au dat terenurile şi au suportat costurile branşamentelor, dar că îi roagă să facă acest lucru, astfel încât banii să ajungă la buget şi apoi să se întoarcă în oraşele din care au plecat. Potrivit acestuia, dacă locuinţele ar fi vândute, pot începe noi lucrări.

„Noi nu urmărim profitul, de aceea nu pot să îi oblig pe domnii primari, pentru că ei vin cu terenul şi fac branşamentele pe banii comunităţii. Dacă vor vinde locuinţele, noi îi obligăm doar să folosească evaluatori autorizaţi, şi repet, banii vor veni înapoi către administraţii cu aceeaşi destinaţie”, a spus ministrul Vasile Blaga.

170 de milioane de euro pentru locuinţele ANL

Ministrul Dezvoltării, Vasile Blaga, declara, miercuri, că ministerul a alocat în acest an aproape 170 de milioane de euro pentru construcţia de locuinţe prin ANL, pentru chiriaşii evacuaţi şi locuinţe sociale. Blaga menţiona, că până la 3 iulie, ministerul a construit 1.369 de locuinţe, din care ANL – aproape 1.100, restul reprezentând apartamente pentru chiriaşii evacuaţi şi unităţi locative sociale.

El reitera că ministerul va construi 6.000 de locuinţe în acest an, din care peste 3.200 prin ANL şi încă 10.000 de unităţi anul viitor.

SURSA: Mediafax