Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a criticat, vineri, absenţa proiectului de buget, spunând că membrii Guvernului sunt „analfabeţi economic“.  

„Niciun cuvânt nici în această şedinţă de guvern, a treia şedinţă de guvern de la începtul anului, despre buget. Coaliţia de analfabeţi economici condusă de Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu nu sunt în stare nici la sfârştiul primei luni a anului să vină cu o propunere de buget pentru anul în curs. Acest fapt generează instabilitate economică şi se vede în prăbuşirea leului, în creşterea dobânzilor şi într-un nou val de scumpiri care îi va afecta pe toţi românii. Toţi românii, cu toţii vom plăti prostia Guvernului  PSD-ALDE şi aberaţiile lor economice. În acest moment, după cum bine ştiţi, cursul este în picaj, dobânzile sunt în creştere, iar românii plătesc mai mult la utilităţi, la energie, la carburanţi, rate mai mari la bancă şi la toate produsele din import”, a declarat Dancă, potrivit news.ro.

Purtătorul de cuvânt al PNL a mai spus că „nu vin cu un buget analfabeţii economici din guvernul condus de Dăncilă, nu vin cu o propunere de buget, pentru că au adoptat peste noapte la finalul anului trecut o ordonanţă criminală pentru economie care afectează sectoare economice esenţiale, printr-o suprataxare aberantă fără nicio dezbatere publică, fără niciun studiu de impact, fără norme metodologice clare de aplicare a acestora“.

„În acelaşi timp nu am încheiat analiza execuţiei bugetare pentru anul precedent pentru că fac eforturi considerabile de măsluire a datelor privind execuţia bugetară a anului 2018. Consilierul primului ministru, Darius Vâlcov şi subordonatul său, ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, încearcă pe ultima sută de metri să cosmetizeze datele privind execuţia bugetară, astfel încât să se încadreze în ţinta de 3% din PIB”, a mai declarat Ionel Dancă.