Guvernul din Dubai nu va vinde active pentru a onora angajamentele financiare ale companiei de stat Dubai World, însă corporaţia ar putea renunţa la o parte din activele deţinute pe plan internaţional, a declarat luni ministrul Finanţelor din Dubai, Abdulrahman al-Saleh, pentru Al Jazeera.

„Vânzarea de active, ale companiei şi nu ale guvernului, face parte din procesul de obţinere de finanţare. Există confuzie în media privind presupusa intenţie a guvernului de a vinde active (…) Compania are investiţii străine şi afaceri imobiliare pe plan internaţional. Nimic nu previne vânzarea acestor active”, a arătat oficialul pentru postul de televiziune.

Dubai World are şi active pe plan local care ar putea fi pregătite de vânzare pentru rambursarea datoriilor, a previzat al-Saleh, subliniind însă că guvernul nu garantează datoria companiei.

Grupul Dubai World, controlat de stat, a cerut pe 25 noiembrie un moratoriu de şase luni pentru toate datoriile, arătând că doreşte să restructureze datorii de 26 miliarde de dolari ale dezvoltatorilor imobiliari Nakheel şi Limitless World.

Creditorii holdingului au format săptămâna trecută un comitet de negociere care urma să poarte primele discuţii cu reprezentanţii Dubai World în această săptămână.

Al-Saleh a refuzat să comenteze pe marginea acestor discuţii, sau asupra planurilor anunţate anterior de emiratul Dubai, de a strânge fonduri de 5 miliarde de dolari prin vânzarea de obligaţiuni de stat.

SURSA: Mediafax