Totodată, anul viitor se va menţine numărul maxim de posturi ce pot fi încadrate la nivelul unităţilor/subunităţilor administrativ-teritoriale la nivelul celui stabilit în anul 2014.

Executivul a mai decis joi prorogarea, până la data de 31 decembrie 2017 inclusiv, a termenului prevăzut în Ordonanţa Guvernului 5/2013 privind stabilirea unor măsuri speciale de impozitare a activităţilor cu caracter de monopol natural din sectorul energiei electrice şi al gazului natural, a termenului prevăzut la art. 6 din Ordonanţa Guvernului nr. 6/2013 privind instituirea unor măsuri speciale pentru impozitarea exploatării resurselor naturale, altele decât gazele naturale, precum şi termenul prevăzut la art. 7 din Ordonanţa Guvernului nr. 7/2013 privind instituirea impozitului asupra veniturilor suplimentare obţinute ca urmare a dereglementării preţurilor din sectorul gazelor naturale, cu modificările şi completările ulterioare.

Totodată, Guvernul a hotărât prorogarea până la data de 1 martie 2017 a prevederile din Legea educaţiei naţionale, potrivit cărora se alocă 6 % din PIB pentru învăţământ şi 1% din PIB pentru cercetare.

Potrivit comunicatului citat, Guvernul reglementează posibilitatea reportării sumelor neutilizate, aprobate în anul 2016 în bugetul Ministerului Energiei, destinate închiderii a două mine de huilă necompetitive din cadrul Complexului Energetic Hunedoara. AGERPRES