Aurelia Cristea, ministrul delegat pentru Dialog Social, a scris în mesajul de pe Facebook, citat de digi24.ro, că a luat decizia de a demisiona în urma unei discuţii de premierul.

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, Florin Nicolae Jianu, a anunţat sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, că nu va mai face parte din viitorul Guvern, care va alipi la Economie portofoliul IMM-urilor.

"Guvernul viitor va conţine numai oameni politici. Eu nu sunt om politic, sunt un tehnocrat care a fost onorat să se pună în slujba ţării lui", a scris Jianu.

La rândul său, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, scrisese cu numai câteva ore înainte, pe aceeaşi reţea de socializare, că a discutat în cursul zilei cu premierul Ponta şi că acesta i-a comunicat faptul că doreşte un nou concept, respectiv "lipirea", din nou, a Departamentului de Energie la Ministerul Economiei şi numirea unui ministru politic.

Bogdan Stanoevici a anunţat şi el, duminică dimineaţa, că va fi schimbat din postul de ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, precizând însă că această funcţie nu va dispărea din viitorul Guvern.

Mesajul lui Ponta

Iată ce scria premierul Victor Ponta pe Facebook sâmbătă seară, la ora 19,30:

"Azi a fost o zi dificilă, dar și extrem de tristă pentru mine ca lider și ca om – am vorbit cu toți acei colegi (și prieteni în egală măsura) miniștri care nu se vor mai regăsi în noua formulă restructurată a Guvernului!

Le sunt tuturor recunoscător că au făcut parte din echipa guvernamentală într-un an atât de complicat – le apreciez calitățile, munca și devotamentul și sper să accepte că este doar vorba despre o regândire politica și de acțiune administrativă (normală pentru orice Executiv dintr-o țară democratică)!

Știu cum se simt azi (eu am plecat și în 2004 și în 2009 din funcția de ministru cu sentimentul că mai aveam atâtea de făcut) și sper să accepte decizia mea! Și să creadă în mine și în proiectele noastre comune.

Tot azi am discutat cu cei pe care îi propun în noul Guvern, care vor avea alături de mine în 2015-2016 responsabilitatea îndeplinirii unei Agende de acțiuni și reforme chiar mai radicale și dificile ca cele din anii anteriori.

Eu îi consider pe toți (cei care pleacă și cei care vin) prietenii și partenerii mei în proiectul important pentru România – proiect în care au crezut și cred încă milioane de oameni!"