Preşedintele PSD, Mircea Geoană speră ca la jumătatea lunii septembrie Guvernul să decidă un „plan de măsuri multianual”, care să ajute la continuarea investiţiei Ford de la Craiova, transmite Mediafax.

Geoană a spus în urma unei vizite la fabrica Ford de la Craiova, că va încuraja Guvernul să sprijine nevoile pe care compania le are în domeniul infrastructurii.

„Am să duc la Bucureşti, ca o decizie pe care am luat-o împreună, şi voi încuraja şi Guvernul să facă acest lucru, ca după ce va fi produs primul autoturism la Craiova să avem o decizie la nivelul Guvernului astfel încât toate nevoile de infrastructură, de infrastructură de tip autostradă, parc industrial, infrastructură socială să fie sprijinite”, a declarat Mircea Geoană.

El susţine că la jumătatea lunii septembrie aşteaptă ca Executivul să decidă un plan multianual de măsuri, menite să încurajeze investiţia Ford de la Craiova.

„Speranţa mea este ca Guvernul să decidă în jurul datei de 15 septembrie un plan de măsuri multianual care să însoţească logica de creştere a companiei Ford, la Craiova, astfel încât indiferent de guvernul care se va instala la Bucureşti după alegerile prezidenţiale să există continuitate şi obligativitatea de continuării acestor investiţii. Sunt convins că poate printr-o lege în Parlamentul României vom antrena şi opoziţia, ca certificare a tuturor actorilor politici că-şi doresc acest lucru”, a adăugat Mircea Geoană.

Automobile Craiova are un capital de 39,7 milioane lei, divizat în 18,9 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 2,1 lei.

SURSA: Mediafax