Potrivit Biroului de presă al Guvernului, ar putea fi inclus pe ordinea de zi a şedinţei de marţi proiectul de OUG "privind conversia în acţiuni a unor sume datorate statului de către Compania Naţională de Căi Ferate C.F.R. S.A. şi modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 12/1998 privind transportul pe căile ferate române şi reorganizarea Societăţii Naţionale a Căilor Ferate Române".

Prin acest proiect, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) a propus ştergerea datoriilor CFR SA, estimate la un miliard de euro, prin conversia acestora în acţiuni.

Odată cu realizarea conversiei în acţiuni, ministerul se va înscrie ca unic acţionar la CFR SA, se arată în proiectul act normativ menţionat.

Stingerea prin conversie se va realiza prin derogare de la prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 64/2007, care reglementează datoria publică. CFR SA a reuşit în 2011 reducerea cu 36 de procente a datoriilor, care au atins la finele anului trecut un miliard de euro.
Sursa: Agerpres