”Noi am vorbit de o consolidare a salariului minim pe economie. Nu ne interesează creşterea salariului şi cu cât. Ne interesează o consolidare şi probabil că se va face o consolidare în jur de 700 de lei. Sunt şi alte măsuri la care se gândeşte Guvernul şi anume diminuarea unor taxe şi impozite pe salarii anul viitor”, a spus Miluţ după şedinţa condusă de premierul Emil Boc.
Potrivit acestuia, circa 600.000 de salarii mici ar beneficia de aceste scăderi de taxe.
Liderul UNPR a precizat că scăderile de taxe se referă la contribuţiile la asigurările sociale precum şi la impozitul pe venit în cazul salariilor între 700 de lei şi 1.000 de lei. 
UPDATE: O nouă majorare, dacă va permite contextul internațional
Premierul Emil Boc le-a spus participanților la discuții că bugetul pe anul viitor a fost construit pe un salariu minim de 700 lei, dar dacă evoluția economiei românești și contextul internațional vor permite, Guvernul ar putea renegocia pe parcursul anului viitor o nouă majorare a salariului minim pe economie.
Conform sindicaliștilor participanți la discuții, reprezentanții Executivului le-au transmis că joi, 8 decembrie, va fi adoptată Hotărârea de Guvern prin care să fie aprobat salariul minim pe economie pentru anul viitor. 
Potrivit Codului Muncii art.164(1), salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, corespunzător programului normal de muncă, se stabileşte prin Hotărâre a Guvernului, după consultarea sindicatelor şi a patronatelor.