Guvernul a acceptat 34 din circa 300 de amendamente la legea de reorganizare a agenţiilor şi 39 din cele aproximativ 780 de amendamente la legea salarizării unitare, urmând ca propunerile pentru legea educaţiei naţionale să fie analizate şi luni dimineaţa, într-o nouă reuniune.

„Au fost acceptate o parte dintre amendamentele depuse la legile de reorganizare a agenţiilor şi salarizarea unitară, dar propunerile pentru educaţie vor fi din nou discutate luni, la prima oră a dimineţii”, au declarat surse oficiale.

Executivul s-a reunit, duminică, în şedinţă, pentru a stabili care dintre amendamentele depuse pot fi acceptate la proiectele de legi pentru care îşi va asuma răspunderea în Parlament.

Informaţiile privind numărul amendamentelor acceptate de către Executiv au fost confirmate ulterior de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

Ea a arătat că pentru legea de salarizare au fost formulate 773 amendamente şi acceptate 39 dintre acestea, iar pentru legea de reorganizare a agenţiilor au fost depuse 294 amendamente şi acceptate 34.

Amendamentele au vent din partea tuturor grupurilor parlamentare.

Oficialul guvernamental a confirmat totodată că Executivul se va reuni din nou în şedinţă, luni dimineaţa, pentru a analiza amendamentele depuse la proiectul legii educaţiei naţionale.

„Executivul a analizat în şedinţa de astăzi (duminică-n.r.) aproape un sfert dintre amendamentale primite la legea educaţiei naţionale, urmând ca primul-ministru, ministrul Educaţiei şi echipe de specialitate să analizeze în continuare restul amendamentelor, pentru a le prezenta mâine (luni-n.r.) spre aprobare în cadrul unei noi şedinţe de Guvern”, a spus Ioana Muntean.

SURSA: Mediafax