Guvernul a anuntat astazi ca plafoneaza indemnizatia pentru mame, ce fusese stabilita de fostul executiv la 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni. Mamele nu vor primi mai mult de 4.000 de lei, ceea ce reprezinta acum echivalentul a trei salarii medii pe economie.

 

„Am decis plafonarea indemnizaţiei pentru mame in felul urmator: nicio mama care este angajata nu va primi mai putin de 8 milioane de lei vechi, dar nu mai mult de 40 de milioane de lei vechi. Aceasta plafonare corespunde principiului solidaritatii”, a anuntat premierul Emil Boc, in urma sedintei de Guvern.

 

Potrivit premierului, plafonarea indemnizatiei va duce la economisirea a cel putin 150 de milioane de euro la bugetul de stat. Discutia pe aceasta tema a fost declansata de noul ministru al Muncii, Marian Sarbu (PSD), care era nemultumit de sumele mari pe care bugetul de stat le plateste mamelor care au pe cartea de munca venituri foarte mari. Inainte de introducerea acestei legi, guvernul Adrian Nastase platea mamelor pentru ingrijirea copilului o suma fixa, indiferent de veniturile obtinute.

 

Citeste si:

Pensionarii nu vor mai lua salarii de la stat