Ce a spus Ionel Dancă

„Domnule prim-ministru, vă rog să aprobaţi introducerea pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de Guvern a două proiecte de ordonanţă de urgenţă privind organizarea şi desfăşurarea recensămintelor pentru anul 2020-2021 de către Institutul Naţional de Statistică. Este nevoie de reglementarea cadrului legal şi acest lucru ar fi trebuit iniţiat încă din 2018 şi suntem în mare întârziere cu măsurile pregătitoare în vederea organizării recensământului agricol, care ar trebui să înceapă în această toamnă şi recensământul populaţiei, care este programat pentru anul viitor. Sunt două anchete statistice extrem de importante pentru domeniu”, a declarat Ionel Dancă, citat de Agerpres.

Ludovic Orban a aprobat introducerea celor două proiecte de OUG

Premierul l-a întrebat pe Ionel Dancă se s-a întâmplat în 2018 și de ce nu au fost introduse aceste două proiecte de ordonanță.

„Pur şi simplu au lăsat de izbelişte un proiect de lege în Parlament, care a nu avut nicio susţinere, nicio preocupare, iar la nivelul Guvernului se pare că au existat alte preocupări, mai puţin aceasta de respectare a unui angajament”, a fost răspunsul lui Ionel Dancă.

Când a avut loc ultimul recensământ

Ultimul recensământ al populației României a fost făcut în anul 2011, iar în 2021 va fi realizat unul nou, iar recensământul agricol a fost în 2010 și în acest an trebuie făcut noul recensământ.


Te-ar putea interesa și: